top of page

Om mig

Om mig

En del skulle kanske beskriva mig som loj, nyckfull och partisk, andra eventuellt som kreativ, underhållande och livsbejakande. Redan i lekskolan oroade tanterna sig för att jag inte hörde på, sällan följde instruktioner och var en aning frånvarande. Jag var en drömmare som tyckte om att rita, och när jag senare lärde mig skriva blev språk min passion. Som elev var jag lat, vilket resulterade i usla betyg, förutom i svenska, engelska och franska. 

I mitt val av studier följde jag min fars råd om att välja ekonomi, för ”då kan man bli vad som helst”, vilket man i mitt fall kunde säga att blev lika med ingenting. Men min ekonomexamen – kanske snarare språken – förde mig trots allt ut i världen, långt utanför hemlandets gränser, där jag även stannat. 

Min yrkesbana var lång och brokig, med tonvikten på inredningsbranschen. Skrivandet och kärleken till svenska språket har alltid funnits där, en livslång passion. Bortåt hundra av mina kåserier har hittills publicerats i den finlandssvenska dagstidningen Hufvudstadsbladet, och för den skriver jag fortfarande. 

 

Jag såg dagens ljus alldeles i slutet av 50-talet, en dryg månad före decennieskiftet, så yrkeslivet har jag bakom mig, men skrivandet kommer jag att hålla på med så länge kropp och själ tillåter. 

Janne liten.JPG
bottom of page