top of page
  • Janne

Kär i fel flicka

Danny, den 18-årige sonen till mexikanen Johnny Ramirez, Masons ende elektriker, blev för över ett år sedan förtjust i en 16-årig vit flicka, Kimberly. Mycket snart hade de struntat i att man i skolan belönas för abstinens från sex före äktenskapet, så när Kimberlys hetlevrade far, prästen Joe Wilson, fick nys om det i alla avseenden olämpliga förhållandet tappade han besinningen.

En kväll bultade han på Johnnys dörr med en metallstång i handen och bad om att få tala med Danny. Som präst åberopade hans Guds vilja. Johnny försökte hindra honom, men då slog Joe honom gul och blå med metallstången, varpå Johnny blev så pass illa skadad att han fördes till sjukhus med ambulans, där han genomgick hela åtta operationer. Johnny åtalade prästen, men som vanligt förtjänade advokaterna bra på att smutskasta varandra och dra ut på processen, som pågick nästan ett år. Johnny sade som det var, men Kimberlys far påstod att Johnny hade attackerat honom när han i all vänlighet ringt på dörren för att växla några ord med sonen.

Jag är ju präst, for Christ sake, sade han. Då smalt juryn och blängde på stackars Johnny, vars värsta brott var att han var mexikan. Hur metallstången hamnat i Johnnys hus och hur det kom sig att Kimberlys far inte ens hade ett blåmärke på kroppen var oviktiga detaljer som juryn inte fäste någon uppmärksamhet vid.

Ärendet avgjordes slutligen utanför domstol. Kimberlys far gick med på att inte åtala Johnny för misshandel om Johnny i gengäld slutade upp att käbbla så mycket om metallstången.

Johnny jobbar åter som elektriker, men allting går litet långsammare nu. Armen blir eventuellt bättre med tiden, men aldrig helt återställd. Den dinglar fortfarande litet löst, som armen på en sprattelgubbe. Kimberlys far Joe Wilson driver fortfarande sin egen lilla församling, The Sacred Fields, där två minderåriga församlingsmedlemmar nyligen blev gravida. Han förklarade för flickornas föräldrar att han visserligen vidrört dem med handen, men det var Gud som hade befruktat dem. Den förklaringen har delvis godtagits, men den ena flickans far ville få mer vetenskapliga belägg för hur det kunde ha gått till. Han gick till Masons stadsbibliotek för att ta reda på saken, men bibliotekarien sade att de varken tillhandahåller böcker om evolution eller sex.

Besviken gick han hem och antog att det i så fall måste ha varit som prästen sagt. Han är ju präst, herregud.

Recent Posts

See All

Djävulens verktyg

Mason County är en torr kommun, vilket betyder att alkohol inte får säljas på allmänna platser. Den lokala supermarketen säljer endast öl, men vill man ha något starkare får man åka till grannkommunen

Besök hos kiropraktorn

En dag fick jag för mig att jag borde utnyttja mitt välutrustade gym vid poolen, som stått oanvänt på tok för länge. Efter att ha inhandlat gymkläder i Austin satte jag ambitiöst i gång att använda de

Ungkarlsauktionen

I min förra kolumn lovade jag återkomma med skvaller om välgörenhetstillställningen på kommunalgården i Mason. Som sagt, jag var en av sex ungkarlar som skulle auktioneras ut. Auktionen var kvällens h

תגובות


bottom of page